Optimizeaza-ti siteul pentru motoarele de cautare

Azi incepem o serie noua de articole din categoria Google & SEO, deoarece exista o necesitate de a intelege mai multe despre Web Graffiti si despre potrivirea cu motoarele de cautare. Asa ca, fara alte formalitati: primul nostru articol didactic care include sfaturile expertului nostru rezident in SEO, Alexandru Andrei.

Oricine incearca sa-si promoveze site-ul, invata rapid ca doua tipuri de vizitatori ii citesc site-ul: oamenii si robotii motoarelor de cautare.
Astazi am sa-mi concentrez eforturile sa va vorbesc despre o anumita rasa de masinarie cunoscuta sub numele de robotul motoarelor de cautare.

Robotii pentru motoarele de cautare sunt ceea ce Google, Yahoo si celelalte motoare trimit sa acceseze site-urile si sa adune date pentru sistemul lor de indexare.

Incearca sa cauti “SEO” pe Google si vei descoperi cel putin 492.000.000 (ultima accesare 06-09-2017) si de cele mai multe ori foarte putina lume chiar stie ce trebuie facut ca sa iti optimizezi pagina pentru motoarele de cautare. Chiar daca folosesti platforma Web Graffiti sau nu, am adunat aici cativa pasi / cateva sfaturi pe care sa le folosesti.

 • Alege-ti platforma cu grija
 • Scrie-ti textul curat si relevant
 • Inscrie-ti site-ul in motoarele de cautare
 • Link-uri inbound relevante

Sa le luam pe rand:

01. Alege-ti platforma cu grija

Inainte sa te apuci sa scrii macar un singur cuvant este important sa te asiguri ca site-ul tau este proiectat intr-un format pe care il pot citi robotii. Pentru majoritatea site-urilor bazate in HTML acesta este un pas imperativ. Platforma Web Graffiti este cladita special in aceasta maniera. Daca inca mai folosesti un site facut in Flash este imperativ necesar sa-l schimbi cat mai repede.

02. Scrie-ti textul curat si relevant

Ai auzit probabil ca pe web “continutul este rege”. Dar ce inseamna asta in limbaj simplu de inteles?
Robotii motoarelor de cautare, Google, Yahoo etc. prefera paginile cu text curat si relevant. E important de mentionat ca acesti roboti nu citesc contentul site-ului tau cum il citim tu si eu. Ei citesc “titlul paginii” “descrierea” si “cuvintele cheie” pe care le selectezi pentru site-ul tau.

Titlul paginii este cel mai important element pentru motoarele de cautare pentru a-ti clasifica site-ul corect. “Titlul paginii” este titlul care apare in partea de sus a browserului atunci cand vizitatorii acceseaza site-ul tau.

Descrierea este ceea ce vor citi oamenii cand vor gasi site-ul tau pe motoarele de cautare.

 1. TREBUIE sa contina undeva intre 135 si 160 de caractere.
 2. TREBUIE sa fie scrisa cu o voce activa.
 3. TREBUIE sa includa un apel catre o actiune
 4. TREBUIE sa aiba un continut structurat
 5. TREBUIE sa corespunda continutului de pe pagina
 6. TREBUIE sa contina cuvantul cheie pe care il cauta potentialii clienti
 7. Descrierea TREBUIE sa fie unica

Cuvinte cheie: selectia cuvintelor este cheie. Pentru selectarea cuvintelor cheie potrivite iti recomandam sa folosesti aplicatia gratuita oferita de Google . (https://adwords.google.com/home/tools/keyword-planner/)

03. Inscrie-ti site-ul in motoarele de cautare

Dupa ce ai terminat de scris textele site-ului tau, este important sa anunti motoarele de cautare ca existi.

Daca ai publicat site-ul pe propriul domeniu web (.ro, .com, .net, etc.) poti trimite o notificare catre motoarele de cautare sa vina sa-ti indexeze paginile. Utilizeaza legaturile de mai jos:

 • https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url
 • https://search.yahoo.com/info/submit.html

Daca ti-ai publicat site-ul folosind platforma Web Graffiti atunci ai deja un modul implementat pentru inscrierea in motoarele de cautare.

04. Link-uri inbound relevante

“Continutul este rege” nu este singura mantra SEO pe care trebuie s-o stii. “Linkurile relevante” sunt de asemenea importante.

Din perspectiva SEO, cu cat mai relevante sunt linkurile pe care le are site-ul tau, cu atat mai mare va fi clasamentul site-ului in motoarele de cautare. In continuare iti prezint cateva metode simple de a-ti mari numarul linkurilor relevante:
Adauga-ti site-ul la directoare web care sunt relevante pentru zona in care actionezi tu. Alternativ creaza un comunicat de presa si trimite-l jurnalistilor din domeniul tau. Multi vor publica o stire pe site-ul lor cu link inapoi catre site-ul tau.

Acestea sunt doar cateva sfaturi pentru optimizarea site-ului tau pentru motoarele de cautare.
Sper ca ti-au fost de ajutor. Daca folosesti platforma Web Graffiti nu ezita sa ne ceri ajutorul.

Leave a Comment