Cum afectează compresia imaginilor timpul de încărcare al site-ului?

I

maginile pot, adesea,  spori calitatea site-ului tău și sunt esențiale pentru implementarea unei strategii de marketing vizual. Cu toate astea, cu cât sunt mai “grele” imaginile de pe site-ul tău, cu atât este mai mare impactul asupra timpului de încărcare. În cazul acesta este irelevant cât de uimitoare ar părea imaginile, mai mult vei speria utilizatorii cu timpul pe care trebuie să-l aștepte pentru a vedea site-ul.

Soluția este să comprimi sau să optimizezi imaginile, astfel încât acestea să devină mai ușoare, fără a pierde din calitatea lor. În acest articol vom vorbi mai mult despre compresia imaginilor, despre modul în care te poate ajuta compresia acestora și despre utilizarea datelor pentru a arăta ce diferență poate face atunci când vine vorba de timpul de încărcare.

Ce înseamnă compresia imaginilor? Și cum mă poate ajuta?

Compresia imaginilor e o metodă excelentă de a optimiza timpul de încărcare

Pe scurt, comprimarea imaginilor implică reducerea mărimii fișierului, astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu. Există doua metode: ‘lossy’ și ‘lossless’. Prima optimizează imaginile drastic, reducând în același timp calitatea vizuală, iar cea din urmă comprimă fișierele cât mai mult posibil fără a afecta modul în care arată. Logic nu?

De obicei, vei dori să alegi o optimizare lossless, adică fără pierderi. Cu toate astea, compresia lossy nu este neapărat vizibilă cu ochiul liber. În exemplul de mai jos examinăm o imagine neoptimizată (stânga) și optimizată (dreapta).

Ar trebui să poți observa unele diferențe dacă mărești suficient imaginea. Cu toate astea, pentru că nu afișăm nici o imagine la rezoluție completă, diferențele sunt dificil de văzut. Având în vedere constrângerile de spațiu pe care multe site-uri le au, nu exista niciun motiv să încarci o imagine de 5mb atunci când o versiune comprimată de 500 de kb ar putea fi la fel de potrivită.

Oricare ar fi cazul, beneficiul principal al optimizării imaginii este ușor de înțeles. Cu cât spațiu de stocare este mai puțin ocupat, cu atât mai ușoare vor fi paginile tale. Acest lucru înseamnă că utilizatorii vor putea încărca mai repede site-ul tău. Faptul că utiliztorii pot accesa site-ul tău mai rapid are un impact direct asupra gradului de uzabilitate. Având în vedere acest lucru, hai să vedem cât de mult are impact compresia unei imagini asupra performaței pentru un website obișnuit.

Cum afectează timpul de încărcare al unui website obișnuit compresia imaginilor?

Două site-uri nu vor fi niciodată identice din punctul de vedere al timpului de încărcare. Scopul testului pe care o să-l facem este de a stabili (în medie) cât de mult o optimizare a imaginilor are impact asupra timpului de încărcare. Pentru a demonstra am creat un site web construit folosind tema Jupiter.

Niciuna din aceste imagini nu este optimizată, iar pagina cântărește în total 1.8 MB. Nu avem nici un plugin activ pe acest site, pentru a evita orice elemente care ar putea afecta rezultatele noastre. După ce am setat pagina, fără a optimiza imaginile, am testat durata de încărcare a acestei pagini utilizând Pingdom Tools folosind serverul lor din San Jose, California.

Acum, vom recreea aceleași pagini și vom înlocui imaginile cu versiuni optimizate. Vom folosi pluginul de comprimare imagini WP Smush. Dedesubt se poate vedea o îmbunătățire în timpul de încărcare. Iată rezultatele:

Concluzie

Optimizarea imaginilor este una dintre multele moduri în care poți reduce timpul de încărcare al site-ului tău web. Cu toate astea, este adesea dificil de imaginat cât de mult impact poate avea o asemenea modificare simplă asupra performanței globale. În orice caz, WordPress oferă o mulțime de instrumente pe care le poți utiliza pentru a-ți optimiza imaginile. Poți chiar să automatizezi procesul dacă dorești.

Dacă ai întrebări despre cum ar trebui să-ți optimizezi imaginile pentru WordPress hai să discutăm în comentarii.

Leave a Comment