Optimizari de viteza

 In

Optiunile pentru optimizarea vitezei in Theme Optons te lasa sa imbunatatesti performanta site-ului prin optimizarea si compresia fisierelor CSS si JS in site-ul tau.

In acest articol vom explica optiunile disponibile in panoul de setari pentru optimizarea vitezei si cum sa le folosim. Le poti accesa din Theme Options > Advanced Speed optimizations.

Pentru a accesa Theme Options:

  1. Din meniul de stanga WordPress, mergi la Jupiter > Theme Options

In acest articol

Minify Theme JavaScript Files

Minify Theme Styles Files

Move Shortcode Styles to footer

Remove a query string from static files

Global Lazy Load

Minify Theme JavaScript Files

Minify Theme Javascript Files este optiunea care te lasa sa minimizezi fisierele de JavaScript asociate cu tema. Daca aceasta optiune este activata va incarca versiuni minificate ale fisierelor de JavaScript care va scurta timpul de incarcare. Minificarea codului elimina:

  • Caractere white space
  • Caractere de linie noua
  • Comentarii
  • Delimitatoare de bloc

Aceste caractere adauga doar un spor de lizibilitate codului si nu sunt necesare pentru ca acesta sa ruleze in parametrii normali.

Minify Theme Styles Files

Optiunea Minify Theme Style Files te lasa sa minimizezi fisierele CSS asociate cu tema. Cand aceasta optiune este activata va incarca versiunile de fisiere CSS minimizate si va reduce timpul de incarcare.

Move Shortcode Styles to Footer

Daca aceasta optiune este activata, toate stilizarile de shortcode-uri vor fi combinate / minimizate si mutate in footerul paginii.

Remove query string from Static Files

Cand activezi aceasta optiune va elimina fiecare query string din fisierele CSS si JS. Pentru mai multe informatii cititi aici. Dezactivarea acestei optiuni ar putea cauza probleme(!).

Global Lazy Load

Optiunea global lazy load, cand activata, impiedica incarcarea tuturor imaginilor deodata. Daca imaginea este in afara campului vizual atunci imaginea nu va fi incarcata decat atunci cand utilizatorul da scroll in jos. Acest lucru iarasi imbunatateste timpul de incarcare.

Cand optiunea de Global Lazy Load este pornita, un buton de disable lazyload va fi disponibil in shortcode-urile individuale.

Recent Posts